Tavuk But Sarma (6 Kişilik)

Tavuk But Sarma 6 kişilik tarif

MALZEMELER

6 adet tavuk budu


2 çorba kaşığı limon suyu


2 çorba kaşığı zeytinyağı


Yarım çay kaşığı tuz


Harç için: 1 adet soğan


3 çorba kaşığı zeytinyağı


1 su bardağı pirinç


1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuşüzümü, 1 adet kesmeşeker


1 su bardağı su, tuz, karabiber


3'er dal dereotu ve nane

YAPILIŞI

Harç için küp doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, kesmeşeker ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip, pirinç suyu çekene dek pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu, nane ve karabiber ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Tavuk butların kemiklerini çıkarıp, düzgün şekilde açın. Tuzlayıp, ortalarına harcı pay edin. İyice sarıp, ek yerleri fırın tepsisinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
Tavuk But Sarma (6 Kişilik) Tavuk But Sarma (6 Kişilik) Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Nisan 04, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.