MALZEMELER
6 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Harç için: 1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuşüzümü, 1 adet kesmeşeker
1 su bardağı su, tuz, karabiber
3'er dal dereotu ve nane
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Harç için: 1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuşüzümü, 1 adet kesmeşeker
1 su bardağı su, tuz, karabiber
3'er dal dereotu ve nane
YAPILIŞI
Harç için küp doğranmış soğanı
zeytinyağında hafifçe soteleyin. Pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü,
kesmeşeker ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip, pirinç suyu
çekene dek pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu, nane ve karabiber ekleyip
karıştırarak ocaktan alın. Tavuk butların kemiklerini çıkarıp, düzgün
şekilde açın. Tuzlayıp, ortalarına harcı pay edin. İyice sarıp, ek
yerleri fırın tepsisinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine
limon suyu ve zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında
kızarana dek pişirin.
Tavuk But Sarma (6 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 04, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: