Malzemeler:
12 adet Baklavalık Yufka
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı suda bekletilmiş kuş üzümü
1 orta boy küçük küpler halinde doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
80 gram tereyağı
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı suda bekletilmiş kuş üzümü
1 orta boy küçük küpler halinde doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
80 gram tereyağı
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta
Yapılışı:
Bir tavaya sıvıyağ ekleyin
Kıymayı ekleyerek kavurun
İçerisine dolmalık fıstıkları, soğanı ve kuş üzümünü koyun, kavurmaya devam edin.
Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Kıymayı ekleyerek kavurun
İçerisine dolmalık fıstıkları, soğanı ve kuş üzümünü koyun, kavurmaya devam edin.
Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Bir kapta yumurta ve sütü çırpın
Sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Baklavalık yufkaları 3 kat üst üste koyun. 3. katın üstüne karışımdan fırçayla iyice sürün.
Kıymalı harçtan ekleyerek rulo yapın ve bükerek yağlanmış tepsiye koyun.
Böreklerin üzerine karışımdan fırçayla sürün.
180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Kıymalı harçtan ekleyerek rulo yapın ve bükerek yağlanmış tepsiye koyun.
Böreklerin üzerine karışımdan fırçayla sürün.
180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pratik Sarıyer Böreği Tarifi
Reviewed by nea punta
on
Ağustos 29, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: