Pratik Sarıyer Böreği Tarifi

Malzemeler:

12 adet Baklavalık Yufka
300 gram yağsız kıyma
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı suda bekletilmiş kuş üzümü
1 orta boy küçük küpler halinde doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
80 gram tereyağı
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 yumurta

Yapılışı:

Bir tavaya sıvıyağ ekleyin
Kıymayı ekleyerek kavurun
İçerisine dolmalık fıstıkları, soğanı ve kuş üzümünü koyun, kavurmaya devam edin.
Ocaktan almadan önce tuzunu ve karabiberini ekleyin.
Bir kapta yumurta ve sütü çırpın
Sıvıyağ ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Baklavalık yufkaları 3 kat üst üste koyun. 3. katın üstüne karışımdan fırçayla iyice sürün.
Kıymalı harçtan ekleyerek rulo yapın ve bükerek yağlanmış tepsiye koyun.
Böreklerin üzerine karışımdan fırçayla sürün.
180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Pratik Sarıyer Böreği Tarifi Pratik Sarıyer Böreği Tarifi Reviewed by nea punta on Ağustos 29, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.