MALZEMELER
2 adet yufka
İç malzeme için:
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş
beyaz peynir
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
karabiber
Böreklerin üzerine
sürmek için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı süt
Üzerine:
Çörek otu
nane
İç malzeme için:
2 adet orta boy kabak
1 adet soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş
beyaz peynir
Yarım su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
Tuz
karabiber
Böreklerin üzerine
sürmek için:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı süt
Üzerine:
Çörek otu
nane
YAPILIŞI
Düz bir zemine serdiğiniz yufkadan 10x10 cm'lik parçalar kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. İç malzeme için kabağı rendeleyip fazla suyunu elinizle sıkın ve derin bir kaba koyun. Üzerine rendelenmiş soğan, beyaz peynir, kaşar peyniri, dereotu, kekik, tuz ve karabiber katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Silikon muffin kalıpların içine, 4 parça kare yufkayı, ikişerli olarak çapraz biçimde yerleştirin. Ortasına kabaklı iç harçtan koyup, ağzını hafif büzün. Yufka parçaları ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sos için tüm malzemeyi robottan geçirin ve fırından alıp, kalıptan çıkardığınız böreklerin üzerine 1'er çorba kaşığı koyun. Çörek otu serpip, nane ile süsledikten sonra servis yapın.
Kabaklı Yaz Böreği
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: