MALZEMELER
5 su bardağı un
1.5 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limonun suyu
ŞERBETI İÇİN:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1.5 su bardağı iri çekilmiş fındık veya ceviz
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 limonun suyu
ŞERBETI İÇİN:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
YAPILIŞI
Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye
alıp ocağa oturtun. Kıvam alana dek kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya
bırakın. Hamur için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parçalardan 1 tanesini
elinize alıp oval şekil verin. Daha sonra rendenin kalın tarafının
üzerinde yuvarlayıp üzerinde izler oluşturun. Kalan hamur parçalarını da
aynı şekilde hazırlayın ve pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine
aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında
üzerileri kızarana dek pişirin. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk
şerbeti gezdirip 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Kolay Kalburabastı (8 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 04, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: