MALZEMELER
Hamuru için:
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı ceviz
Çilek dolgusu için:
Yarım kg çilek
3-4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı ceviz
Çilek dolgusu için:
Yarım kg çilek
3-4 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
YAPILIŞI
Öncelikle dolgu için çileklerin saplarını
ayırın ve ortadan ikiye kesip tencereye alın. Toz şeker ilave edin.
Nişasta ve suyu bir fincana alıp açın ve tencereye boşaltın. Tüm
malzemeyi hafif koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Soğuması için bir kenara alın.
Turta hamuru için tereyağı, un, pudra
şekeri, yoğurt ve 1 adet yumurta sarısını karıştırma kabına alın.
Kıydığınız cevizi de ilave edin ve tüm malzemeyi yoğurun. Daha sonra
streç filme sarın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Hamurun 1/3'ünü
turtanın üzerini süslemek için ayırın ve geri kalan hamuru turta kalıbı
büyüklüğünde açın.
Turta kalıbının dibine kenarları da kaplayacak
şekilde hamuru yerleştirin. Üzerine soğuyan çilekli dolguyu boşaltın.
Ayırdığınız hamuru açın ve uzun şeritler halinde kesip, turtanın üzerine
kafes şeklinde yerleştirin.
Şeritlerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı
sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri hafif pembeleşene
kadar kontrol ederek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis
yapın.
Çilek Dolgulu Turta (10 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 04, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: