MALZEMELER
1 paket spagetti
3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Köfte İçin: 1 çorba kaşığı keten tohumu
2.5 çorba kaşığı su
1.5 su bardağı haşlanmış siyah fasulye
1 su bardağı haşlanmış siyah pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet küçük doğranmış soğan,
tuz, karabiber
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
3 diş dövülmüş sarımsak,
2-3 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı pul biber
Domates Sos İçin : 1 kg domates,
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri
4-5 dal taze kekik, tuz, karabiber
4-5 dal ince kıyılmış taze fesleğen
3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Köfte İçin: 1 çorba kaşığı keten tohumu
2.5 çorba kaşığı su
1.5 su bardağı haşlanmış siyah fasulye
1 su bardağı haşlanmış siyah pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet küçük doğranmış soğan,
tuz, karabiber
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
3 diş dövülmüş sarımsak,
2-3 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı pul biber
Domates Sos İçin : 1 kg domates,
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri
4-5 dal taze kekik, tuz, karabiber
4-5 dal ince kıyılmış taze fesleğen
YAPILIŞI
Köfte harcı için, keten tohumunu su ile
karıştırıp kullanmadan önce 5 dakika bekletin (Bu karışım yumurta
görevini görecektir).
Mutfak robotunun haznesine tüm köfte malzemesini
(robotunuz küçükse birkaç seferde) ekleyin ve robotunuzu kısa
aralıklarla çalıştırın. Malzemelerin bulamaç haline gelmemesine dikkat
edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ve
toparlanmaları için 30 dakika kadar buzlukta bekletin.
Servis
edeceğiniz zaman hafifçe yağlanmış bir tavada köfteleri çevirerek
pişirin.
Sos için domatesleri rendeleyin. Sarımsağı zeytinyağında
hafifçe çevirdikten sonra domates rendesi, kıyılmış kekik ve hindistan
cevizi şekerini ekleyin. Kıvamını alması için ağzı açık olarak 30 dakika
kadar pişirin ve içinden kekikleri alın.
Fesleğeni ekleyin ve 2-3
dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
Makarnayı hafif diri olacak şekilde bol suda haşlayın. Zeytinyağı ile
harmanladıktan sonra domates sosu katın. Köfteleri ve fesleğen
yapraklarını ekleyerek servis yapın.
PÜF NOKTASI
Haşladığınız fasulyelerin içlerindeki suyun
uçması için 175 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kurutun.
Vegan Köfteli Spagetti (4 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 04, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: