MALZEMELER
8 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta
KÖFTE HARCI İÇİN:
1 kg dana kıyma
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
PANELLEMEK İÇİN: 2 su bardağı panko veya galeta unu
3 adet yumurta, tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ
KÖFTE HARCI İÇİN:
1 kg dana kıyma
1 adet yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
PANELLEMEK İÇİN: 2 su bardağı panko veya galeta unu
3 adet yumurta, tuz, karabiber
KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ
YAPILIŞI
- Köfte harcını hazırlamak için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen kıymayı 2 adet pişirme kağıdının arasına yerleştirip, oklava yardımı ile 1/2 cm kalınlığında açın. Açtığınız kıymayı 8 parça olacak şekilde kareler halinde kesin.
- Parçaları elinize alıp her birinin ortasına bir adet soyulmuş yumurta yerleştirerek kapatın. Yumurtalar tamamen kaplandıktan sonra yuvarlayıp şekil verin ve kenara alın. Yağı kızartma tenceresine alıp ısıtın.
- Panellemek için panko, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. 1 adet köfteyi önce yumurtaya, ardından pankoya, ardından tekrar yumurtaya ve son olarak pankoya batırıp hiç bekletmeden kızgın yağa atın.
- Her tarafının eşit pişmesi için kevgir yardımı ile arada bir çevirin. Her bir köfte için aynı işlemi yapın.
- Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 5 dakika bekletip servis yapın.
Yumurtalı Çıtır Köfte (8 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 21, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: