MALZEMELER
200 gram taze iç bakla
400 gram ıspanak yaprağı
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
10-15 adet zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
400 gram ıspanak yaprağı
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 adet kırmızı biber
10-15 adet zeytin
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
- İç baklanın kabuklarını soyun. 10 tanesini kenara ayırıp kalanını blenderden geçirin.
- Üzerine peynir ve karabiber ekleyip birkaç saniye daha çekin. Bir tabağa aktardığınız harçtan erik büyüklüğünde parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın.
- Harç
bitene kadar işleme devam edin. Ispanak yapraklarını
yıkayıp kuruladıktan sonra servis tabağına aktarın. - Üzerine jülyen doğranmış kırmızı biber, zeytin, ayırdığınız iç baklayı ve bakla toplarını yerleştirin.
- Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
İç Baklalı Ispanak Salatası
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 22, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: