MALZEMELER
4 adet büyük boy soğan
Bir buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram zar gibi küp
doğranmış kuzu eti
1 adet kereviz, 3 adet mantar
1 çorba kaşığı ceviz içi
Tuz, karabiber
Bir buçuk su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
300 gram zar gibi küp
doğranmış kuzu eti
1 adet kereviz, 3 adet mantar
1 çorba kaşığı ceviz içi
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
SOĞANLARIN üst kısımlarını, şapka oluşacak şekilde kesin. Tencereye suyu aktarıp, içine soğanları koyun ve 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzün. Soğanların içini çay kaşığı ile oyup çıkarın. Zeytinyağını tavaya aktarıp içine kıymayıkoyun ve 2 dakika kavurun. Üzerine kup kup doğranmış kereviz ve mantarları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan indirip içine ceviz içi, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Hazırladığınız bu iç malzemeyi soğanlara pay ederek doldurun Soğan dolmalarını fırın tepsisine dizip, kapak şeklinde kesilen başları üzerlerine kapatın 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
Etli Soğan Dolması (4 kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 23, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: