Soslu Ispanak Köftesi (2 Kişilik)

Soslu Ispanak Köftesi 2 kişik tarif

MALZEMELER

500 gram ıspanak yaprağı


Yeteri kadar su


3 dilim bayat ekmek içi


Yarım su bardağı ılık süt


10 adet arpacık soğan


1 çorba kaşığı zeytinyağı


1 adet yumurta, 1 çorba kaşığı un


1 çay kaşığı rendelenmiş muskat


Tuz, karabiber


Köfteleri bulamak için: Yeterince un


Sos için:



1 çorba kaşığı zeytinyağı


1 diş kıyılmış sarmısak, 5 adet domates


Üzerine: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Ispanağı temizleyin ve kaynar suya batırıp çıkartın. Daha sonra soğuk suya atıp 1-2 dakika bekletin ve süzün. Ekmek dilimlerini küp doğrayıp sütle karıştırın. Yemeklik doğranmış arpacık soğanları zeytinyağında pembeleşene dek kavurun ve ekmekli karışıma ekleyin. 
Üzerine ıspanak, yumurta, un, tuz, karabiber ve muskat ekledikten sonra iyice yoğurun. Hamuru 10 adet eşit parçaya ayırın ve avucunuzda yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Daha sonra una bulayın. Kaynayan tuzlu suya köfteleri atarak, orta ateşte 10-12 dakika pişirin. 
Sos için zeytinyağını kızdırıp sarmısağı şöyle bir çevirin. Kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ekeyip 4-5 dakika pişirin. Sosu servis tabağına alıp üzerine köfteleri yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis yapın.
Soslu Ispanak Köftesi (2 Kişilik) Soslu Ispanak Köftesi (2 Kişilik) Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Mart 23, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.