MALZEMELER
6 adet tavuk baget
2 adet tavuk göğsü
2 adet kan portakalı
2 adet mandalina
1 adet lime (yeşil limon)
Baharat Sosu Için:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 adet yıldız anason
1 adet çubuk tarçın
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
2 adet tavuk göğsü
2 adet kan portakalı
2 adet mandalina
1 adet lime (yeşil limon)
Baharat Sosu Için:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
2 adet yıldız anason
1 adet çubuk tarçın
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
YAPILIŞI
Baharat sosu için zencefil, yıldız anason ve
tarçını bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave edip
yarım saat bekletin. Portakal, mandalina ve limeyi dilimleyip pişirme
kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tavuk parçalarını baharatlı
sosa bulayın ve narenciyelerin üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini
önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve
folyoyu alıp tavuklar iyice kızarana dek pişirin.
Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk (6 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 24, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: