Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk (6 Kişilik)

Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk 6 Kişilk Tarif

MALZEMELER

6 adet tavuk baget

2 adet tavuk göğsü

2 adet kan portakalı

2 adet mandalina

1 adet lime (yeşil limon)


Baharat Sosu Için:

1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil

2 adet yıldız anason

1 adet çubuk tarçın

1/2 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı nar ekşisi

Tuz

YAPILIŞI

Baharat sosu için zencefil, yıldız anason ve tarçını bir kaba alıp üzerine zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ilave edip yarım saat bekletin. Portakal, mandalina ve limeyi dilimleyip pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Tavuk parçalarını baharatlı sosa bulayın ve narenciyelerin üzerine yerleştirin. Tepsinin üzerini önce pişirme kağıdı sonra alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdı ve folyoyu alıp tavuklar iyice kızarana dek pişirin.
Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk (6 Kişilik) Baharat Soslu ve Narenciyeli Tavuk (6 Kişilik) Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Mart 24, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.