MALZEMELER
1 çay bardağı ayıklanmış ayçekirdeği
500 gram tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Patates püresi için:
2 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz
500 gram tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı acı biber salçası
Bir buçuk su bardağı sıcak su
Tuz
Patates püresi için:
2 adet büyük boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz
YAPILIŞI
TEREYAĞINI tencerede eritin. Üzerine
ayçekirdeği, hardal, salça ve tuz katıp, biraz çevirerek ocaktan alın.
Tavuk etlerini bu sosa bulayıp, aynı tencereye yerleştirin. Üzerine 1 su
bardağı sıcak su döküp, kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Tavuğu
servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı sıcak su
koyup, bir taşım kaynatın ve tavuğun üzerine gezdirin. Püre için
patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, çatalla ezin. Bir tencereye
tereyağı koyup, eritin ve patatesi ilave edin. Süt, kaşar peyniri ve tuz
ekleyip, tümünü karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika pişirip,
ayçekirdeğini ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Tavukla birlikte sıcak
olarak servis yapın.
Ayçekirdekli ve Acılı Tavuk (4 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 24, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: