MALZEMELER
Hamuru için:
500 gram un
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için:
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için:
150 gram kaymak
Yarım su bardağı toz antepfıstığı
Üzeri için:
Yarım çay bardağı karanfil
Şerbeti için: 6 adet karanfil
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Yarım su bardağı toz antepfıstığı
Üzeri için:
Yarım çay bardağı karanfil
Şerbeti için: 6 adet karanfil
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE şerbeti için karanfil, tozşeker, su ve limon suyunu tencereye koyup, kaynatın.
2 Tatlının hamuru için derin bir kapta un, tereyağı, yumurta ve kabartma tozunu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 8x8 cm ebadında parçalar kesin. 3 İçi için kaymak ve toz antepfıstığını karıştırın. Harçtan 1 tatlı kaşığı alıp, kestiğiniz 1 adet kare hamurun bir ucuna koyun. İki kenar uç, üst üste gelecek şekilde kapatın ve üzerine iki adet karanfil batırın.
Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işlemi uygulayın. 4 Tatlıları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve servis yapın.
Karanfilli Tatlı
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 03, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: