MALZEMELER
500 gram doğranmış fener balığı
30 gram baklava yufkası
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı Lahana Yahnisi:
1/4 kırmızı lahana
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
Fırınlanmış Taze Börülce:
100 gram taze börülce
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal tozu
Limonlu Sumak Sos:
1 su bardağı balık suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım limon
1 tatlı kaşığı Palm Yağı
30 gram baklava yufkası
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
Kırmızı Lahana Yahnisi:
1/4 kırmızı lahana
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
Fırınlanmış Taze Börülce:
100 gram taze börülce
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal tozu
Limonlu Sumak Sos:
1 su bardağı balık suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım limon
1 tatlı kaşığı Palm Yağı
YAPILIŞI
Soğanı çok ince piyazlık doğrayıp, Palm Yağı ile kısık ateşte soteleyin. Fener balığını bir tavaya koyup, Palm Yağı ile her iki tarafını da hafifçe kızartın.
Baklava yufkasını dört parmak eninde keserek, uzun bir şekilde tezgaha serin. Üzerine balık daha sonra soğan koyarak rulo şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Kırmızı lahanayı çok ince piyazlık kıyarak, bir tavada kısık ateşte 1 çorba kaşığı Palm Yağı ile soteleyin. İçerisine bal ve tuz ekleyin. Börülcelerin kenarlarını ayıkladıktan sonra, 1 çorba kaşığı Palm yağı, tuz ve hardal tozu ile harmanlayıp, 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Balık suyunu bir sos tenceresinin içine alın. Sumak, 1 tatlı kaşığı Palm Yağı ve tuz ilave ederek kaynatın. Balık dürümleri garnitürler eşliğinde servis yapın.
Baklava yufkasına sarılı fener balığı dürüm
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 03, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: