Dutlu Pilav


MALZEMELER (10 Kişilik)

250 gram kara dut
250 gram beyaz dut
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım çay kaşığı antepfıstığı
1 çorba kaşığı tereyağı
10 adet milföy
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

PİRİNCİ tuzlu sıcak suda 10 dakika dinlendirip, fazla suyunu süzdürün. 
Dolmalık fıstığı tereyağında kavurun. Fıstığı tereyağından alıp, kenara ayırın. Tereyağına pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ilave edin. 
Ağır ateşte pilav göz göz olana dek pişirin. Dolmalık fıstık ve antepfıstığını ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine kağıt havlu örtüp, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin. 
Isıya dayanıklı 10 adet küçük kasenin içine, aralarına kara ve beyaz dut dizerek pilavı kat kat yerleştirin. Kaselerin ağızlarını kare şeklindeki milföy hamurlarıyla kapatıp, fırın tepsisine koyun. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler pembeleşene dek pişirin. Servis tabaklarına kaseleri ters çevirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
Dutlu Pilav Dutlu Pilav Reviewed by Radical Media on Eylül 03, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.