MALZEMELER
750 gram sardalya
2 su bardağı rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru keki
6 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik veya 1 çay kaşığı kuru keki
6 adet közlenmiş kırmızı biber
4-5 adet kiraz domates
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet defne yaprağı
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
Rendelenmiş domates, kıyılmış sarmısak, kıyılmış kekik, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu çırpıp, orta boy fırın kabına yayın. Aralarına kabukları temizlenmiş közlenmiş biber ve kiraz domates yerleştirin. Ayrı bir yerde temizlendikten sonra yıkanıp kurulanmış sardalya, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve zeytinyağını iyice harmanlayıp fırın kabına dizin. Üzerlerine defne yaprağı yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Fırında Soslu Sardalya
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 10, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: