MALZEMELER
5 yaprak pazı
1 adet 500 gramlık çipura
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 dal taze soğan
5’er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yeteri kadar su
Tuz, kekik, karabiber
Pane için: 1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
1 adet 500 gramlık çipura
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 dal taze soğan
5’er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yeteri kadar su
Tuz, kekik, karabiber
Pane için: 1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı mısır unu
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI
PAZI yapraklarını önce kaynamış suya daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Saplarını ayırın ve orta kısmını hafif döverek, inceltin. Ayıklanmış balığı haşlayın ve süzün.
Etini kemiğinden ayırın ve küp şeklinde doğrayın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz, kekik ve karabiber katıp, karıştırın. Harcı pazıların içine paylaştırıp, muska ya da kare şeklinde sarın.
Pane için yumurta ve suyu derin bir kapta çırpın. Pazı sarmaları sırayla, önce una, sonra yumurtaya ve en son mısır ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Çipuralı Pazı Sarma
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 10, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: