Çipuralı Pazı Sarma


MALZEMELER

5 yaprak pazı
1 adet 500 gramlık çipura
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 dal taze soğan
5’er dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yeteri kadar su
Tuz, kekik, karabiber

Pane için: 1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 su bardağı mısır unu

Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI

PAZI yapraklarını önce kaynamış suya daha sonra soğuk suya batırıp, çıkarın. Saplarını ayırın ve orta kısmını hafif döverek, inceltin. Ayıklanmış balığı haşlayın ve süzün. 
Etini kemiğinden ayırın ve küp şeklinde doğrayın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz, kekik ve karabiber katıp, karıştırın. Harcı pazıların içine paylaştırıp, muska ya da kare şeklinde sarın. 
Pane için yumurta ve suyu derin bir kapta çırpın. Pazı sarmaları sırayla, önce una, sonra yumurtaya ve en son mısır ununa bulayıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Çipuralı Pazı Sarma Çipuralı Pazı Sarma Reviewed by Radical Media on Eylül 10, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.