MALZEMELER
Köfte için:
1 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
3 çorba kaşığı toz tarhana
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber, nane
Suyu için:
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı et suyu 3 su bardağı su, tuz, pul biber
Sosu için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
1 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
3 çorba kaşığı toz tarhana
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber, nane
Suyu için:
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı et suyu 3 su bardağı su, tuz, pul biber
Sosu için: 1 su bardağı yoğurt
2 diş dövülmüş sarımsak
YAPILIŞI
Çorbanın köftesi için ince bulguru derin bir kaba alın ve üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekip kabarması için üzerini bir kapakla kapatın. Suyunu çektikten sonra kapağını açın ve karıştırarak havalandırın. Toz tarhana, yumurta, un, tuz, karabiber, pul biber ve nane ekleyip tüm malzeme özleşene kadar yoğurun. Harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteleri hazırlayın. Köftelerin birbirine yapışmaması için un serpilmiş bir tepsiye dizin. Suyu için yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda kavurun. Domates ve biber salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyu, su, tuz ve pul biber katıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca köfteleri içine atın ve 20-25 dakika pişirin. Üzeri için yoğurdu sarımsakla bir kasede çırpın ve çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Sıkıcık Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: