MALZEMELER
500 gram çağla
500 gram kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
500 gram kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
500 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Çağlaları iyice yıkayıp, süzgece alın. Eti tencereye koyup, yarım çay bardağı sıvı yağla birlikte pembeleşene dek kavurun. Üzerini iki parmak geçecek kadar, yaklaşık 2 su bardağı sıcak su veya et suyu ilave edip pişmeye bırakın. Bir-iki taşım kaynayınca çağlaları ekleyin ve biraz yumuşayana dek pişirin. Tuzunu ayarlayıp, nohut ilave edin ve ocağın altını kısın. Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta ve 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağını iyice çırpın. Üzerine, kaynayan yemeğin suyundan 1 çorba kepçesi alıp, azar azar ve karıştırarak ilave edin. Bu karışımı daha sonra yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp, üzerine tereyağında kızdırılmış nane gezdirin. Karabiber serpip servis yapın.
Çağla Aşı
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: