Pastırmalı Kavurma


MALZEMELER

100 gram pastırma

500 gram kıyma

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 kahve fincanı kıyılmış ceviz

Tuz, karabiber


Üzeri için: 4 adet yumurta

YAPILIŞI

Kıymayı bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Tuz ve sıvı yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış soğan ekleyip, yumuşayana dek ağır ateşte kavurun. Salça, ceviz ve karabiber ekleyip bir-iki çevirin. Ocaktan alıp, güveç kaplarına pay edin. Kenarlarına rulo yapılmış pastırma yerleştirip, arzuya göre ortalarına 1'er yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Pastırmalı Kavurma Pastırmalı Kavurma Reviewed by Radical Media on Ağustos 27, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.