MALZEMELER
100 gram pastırma
500 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı kıyılmış ceviz
Tuz, karabiber
500 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı kıyılmış ceviz
Tuz, karabiber
Üzeri için: 4 adet yumurta
YAPILIŞI
Kıymayı bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Tuz ve sıvı yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış soğan ekleyip, yumuşayana dek ağır ateşte kavurun. Salça, ceviz ve karabiber ekleyip bir-iki çevirin. Ocaktan alıp, güveç kaplarına pay edin. Kenarlarına rulo yapılmış pastırma yerleştirip, arzuya göre ortalarına 1'er yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Pastırmalı Kavurma
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: