Penneli Dil Balığı


MALZEMELER

2 adet dil balığı
250 gram penne makarna
Yeteri kadar su, 1 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet domates, 16 adet siyah zeytin
Yarım kahve fincanı rendelenmiş
parmesan veya kaşar peyniri
1 kahve fincanı sebze veya balık suyu
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI

AYIKLANMIŞ dil balığından fileto çıkarın ve sıvıyağda kızartın. Penne makarnayı tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve süzün. Kıyılmış biberleri zeytinyağı ve tereyağı karışımında, tuz ve karabiberle soteleyin. Isıya dayanıklı fırın kabının dibine makarnayı yayın ve üzerine biberleri gezdirin. Dilimlenmiş domatesi yaydıktan sonra kızarttığınız balığı ve zeytini ilave edin. En üste rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serpin. Sebze veya balık suyu ile biberleri sotelediğiniz yağı gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu üzerinden alın ve sıcak fırında tekrar 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Penneli Dil Balığı Penneli Dil Balığı Reviewed by Radical Media on Ağustos 27, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.