MALZEMELER
8 adet orta boy kereviz
400 gram levrek filetosu
1 adet soğan,
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Bir buçuk limon
Tuz,
karabiber
400 gram levrek filetosu
1 adet soğan,
2 diş sarımsak
2 adet havuç
1 adet dolmalık biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
Bir buçuk limon
Tuz,
karabiber
YAPILIŞI
1 LEVREK filetolarını küp doğrayın.Soğan ve sarmısağı ince kıyın.Havuç ve dolma biberi küp doğrayın.Zeytinyağını bir tavaya alıp soğan vesarmısağı rengi dönene dek kavurun. Üzerine havuç, biber ve levreği ekleyin.Tuz ve karabiberini ayarlayın. 5 dakikakavurduktan sonra ocaktan alın.
2 Bir tencereye su ve bir limonun suyunu koyup kaynatın. Kerevizleri temizleyip kabuklarını soyun ve tencereye yerleştirin. 10 dakika pişirdikten sonra soğuk su dolu bir kaba alın. Kerevizler soğuyunca içlerini oyun ve düz bir tencereye yerleştirin. Hazırladığınız balıklı harcı içlerine paylaştırın. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ve yarım limon suyu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Levrekli Kereviz Dolması
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: