Şeker İçermeyen 10 Meyve ve Sebze

Diyabet hastasıysanız ya da diyet yapıyorsanız, hangi meyve ve sebzenin şeker içerdiğini bilmek önemlidir. Hangi sebze ve meyvelerin şeker içermediğini ya da çok az şeker barındırdığını öğrenerek, ona göre beslenmenize dahil edebilirsiniz.
Aşağıda sağlıklı olduğu kadar şeker içermediği için diyabet hastalarının ve diyet yapanların rahatlıkla beslenmelerine dahil edebileceği sebze ve meyveleri görebilirsiniz.
1. Marul
Şeker içermeyen sebzelerden biri maruldur. Marul, folat, manganez ve demirin zengin bir kaynağı olduğu için bağışıklığı güçlendirmek için özellikle sağlıklıdır. Marulda ayrıca temel B vitaminleri ve vitamin A, C, D, E ve K gibi diğer vitaminler de bulunur. 100 gr marulda sadece yaklaşık 0.8 gr şeker vardır.
2. Kuşkonmaz
Vücut için oldukça faydalı önemli besinleri barındıran kuşkonmaz, sıfır yağ ve neredeyse hiç şeker içermez. Öncelikle metabolizmayı hızlandırmak için de kullanılmaktadır. A, C, E, K, B6 vitaminlerini ve demir, bakır, folat gibi mineralleri içerir ve protein bakımından da zengindir.
3. Brokoli
Bu koyu yeşil yapraklı yeşil sebze, neredeyse yağsızdır ve çok az şeker içerir. Brokoli A, C, D, E, K, vitaminleri, diyet lifi, kalsiyum, demir, fosfor, çinko ve potasyum içeren diğer besin maddeleri ile doludur. Brokoli ayrıca en güçlü antioksidanlardan birini içerir ve sağlıkla ilgili faydaları arasında cilt problemlerini tedavi etmek ve vücutta hastalıklara neden olan serbest radikalleri temizlemesi bulunur.
4. Brüksel lahanası
Sıfır yağ ve düşük şeker içeren sebzelerden biri olan Brüksel lahanası, birçok salata tarifinde kullanılır ve değerlendirebileceğiniz en sağlıklı seçeneklerden biridir. Brüksel lahanası ayrıca anti-kanserojen özelliklere sahiptir. Düşük şeker oranı ve sıfır yağ içermesi nedeniyle diyabet hastaları ve diyet yapanlar için sağlıklı seçeneklerinden biridir.
5. Beyaz lahana
Beyaz lahana, düşük şeker ve düşük yağlı gıda seçeneği için en uygun sebzelerdendir. Bu sebze birçok besin maddesi içerir ve birçok sağlık yararına sahiptir. Lahana, A, C, D, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Ayrıca diğerlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, magnezyum, çinko ve sodyum gibi mineraller de içerir.
6. Greyfurt
Greyfurt, öksürük ve soğuk algınlığı için en etkili ilaçlardan biridir. Greyfurt, ekstra kilo alma endişesi olmadan tüketebileceğiniz sıfır yağ ve düşük şeker içerir.
7. Avokado
En besleyici besinlerden biri olan avokado, düşük şekerli ve az yağlı yiyeceklerden biridir. Özellikle zengin beslenme lifi, potasyum ve bakır gibi mineraller ile E, A, K, B6 ve C vitaminlerini barındırır. Avokadoda az miktarda folat, bakır ve protein de bulunur. Birçok sağlık yararı vardır ve cilt, saç tedavilerinde düzenli olarak kullanılır.
8. Papaya
Papaya, damak tadına mükemmel uyum sağlaması ve lezzetli tadı dışında birçok sağlık yararına sahiptir. Papaya’daki sindirim süreçlerini canlandıran kimyasallar sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda temel vitaminler bakımından da zengindir. En önemlisi A vitaminidir. Karotenin varlığı papayayı kanser için koruyucu bir gıda yapar. Düşük sodyum kalitesi, kolesterol sorunları olan insanlar için iyidir. Papaya, cilt rengini iyileştirir, pigmentasyonu ve renk değişikliğini önler. Papaya, yaşlanmayı yavaşlatmaya yardımcı olan antioksidanlar içerir.
9. Domates
Muhtemelen en çok tartışılan konulardan biri domatesin meyve mi sebze mi olduğudur. Kesin olan şey, domates az yağlı ve neredeyse şekersiz gıdalardan biri olmasıdır. İyi miktarda K vitamini içerirler. K vitamini iyi kemik sağlığını korumanızı sağlar. Aynı zamanda osteokalsin adı verilen ve kalsiyumun kemiklerinizi güçlendirmesine yardımcı olan bir proteini de uyarır. Domates, gece körlüğü ve diğer hastalıkların önlenmesine yardımcı olan A vitamini de içerir.
10. Pancar
Pancar, pek çok rahatsızlığı tedavi etmeye ve önlemeye yardımcı olur. Düşük şekerli gıdalar listesindeki diğer gıdalardan biridir. Pancar, potasyum, demir ve lif gibi minerallerle doludur. Tatlı bir tada sahip olmasına rağmen şeker oranı düşüktür. O nedenle güvenle tüketilebilir.
Şeker İçermeyen 10 Meyve ve Sebze Şeker İçermeyen 10 Meyve ve Sebze Reviewed by nea punta on Ağustos 21, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.