MALZEMELER
1 su bardağı siyah zeytin
600 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeterince su
6 adet küçük boy patates
1 adet kırmızı soğan
1 adet havuç
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
6 dal taze kekik
Tuz, karabiber, pul biber
600 gram kuşbaşı kuzu eti
Yeterince su
6 adet küçük boy patates
1 adet kırmızı soğan
1 adet havuç
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
6 dal taze kekik
Tuz, karabiber, pul biber
YAPILIŞI
Zeytinin fazla tuzunu almak için ılık suda 5 dakika bekletin. Aynı işlemi 1- 2 kez daha tekrarlayın ve süzüp kenara alın.
Eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana dek haşlayın.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin ve geniş bir kaba alın. Üzerine irice doğranmış soğan, havuç, biber ve domates ekleyin.
Et, zeytinyağı, kıyılmış kekik, tuz, karabiber ve pul biber ilave edip harmanladıktan sonra güveç kabına aktarın.
Salçayı 1 su bardağı sıcak suda açıp malzemenin üzerine gezdirin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp en üste koyun.
Güveci alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Folyoyu alıp, 10 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Zeytinli Güveç (6 Kişilik)
Reviewed by nea punta
on
Ağustos 21, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: