Boşnak Biberi Turşusu (8 Kişilik)

MALZEMELER

2 kg Boşnak biberi

3 çorba kaşığı tuz

2 kg süzme yoğurt

1000 ml (1 kutu: 200 ml) krema

750 gram kaymak

YAPILIŞI

DOLMALIK biberlerin çekirdek kısımlarını çıkarın ve yıkayıp, suyunu süzdürün. İçlerini tuzlayıp, bir tepsiye dizin ve bu şekilde bir gece bekletin. Ertesi gün biberlerin içinde biriken suyu boşaltın. Bir kapta süzme yoğurt, krema ve kaymağı karıştırıp, bir kaşık yardımıyla biberlerin içine doldurun. Doldurduğunuz biberleri cam bir kavanozun içine dizin ve artan yoğurdu içine koyun. Ağzını sıkıca kapatıp, bu şekilde 4-5 gün bekletin.Servis yaparken ortadan ikiye kesin ve dilerseniz üzerine zeytinyağı gezdirip, pul biber serpin.
Boşnak Biberi Turşusu (8 Kişilik) Boşnak Biberi Turşusu (8 Kişilik) Reviewed by Radical Media on Ağustos 23, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.