MALZEMELER
12 adet baklavalık yufka
200 gram tereyağı
İç malzeme için: 2 dilim temizlenmiş ve rendelenmiş balkabağı
250 gram kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
2’şer su bardağı su ve tozşeker
2 damla limon suyu
Süslemek için:
Toz antepfıstığı
200 gram tereyağı
İç malzeme için: 2 dilim temizlenmiş ve rendelenmiş balkabağı
250 gram kıyılmış ceviz
Şerbeti için:
2’şer su bardağı su ve tozşeker
2 damla limon suyu
Süslemek için:
Toz antepfıstığı
YAPILIŞI
1 İÇ malzeme için balkabağı ve cevizi iyice harmanlayıp kenara alın.
2 Yufkaları üst üste yerleştirip 10x10cm'lik kareler halinde kesin. Bir parça yufkanın üçgen tarafına 2 tatlı kaşığı balkabaklı iç malzemeden koyup, diğer üçgen kenarı üzerine kapatın. Kalan yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayıp, fırın tepsisine dizin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşene dek pişmeye bırakın.
3 Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın.Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ocaktan kaldırın ve ılınmaya bırakın. Sıcak balkabaklı baklavanın üzerine ılık şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip, toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Balkabaklı Baklava
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 23, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: