Hurmalı Kuzu Eti

MALZEMELER

15 adet hurma

2-3 çorba kaşığı su

Yarım kg kuzu kol

Yarım çay bardağı zeytinyağı

10 adet arpacık soğan

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Hurmaların yarısını 2-3 çorba kaşığı su ile birlikte robottan geçirin. Kuzu etini önce tuz ve karabiber ile marine edin. Ardından zeytinyağı ve hurma püresiyle kaplayın. Fırın tepsisine aldığınız kuzu kolun yanına kalan hurmaları ve temizlenmiş arpacık soğanları ekleyip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana dek pişirin.
Hurmalı Kuzu Eti Hurmalı Kuzu Eti Reviewed by Radical Media on Ağustos 23, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.