MALZEMELER
5 adet haşlanmış patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı pulbiber
8 dal dereotu
1 adet küçük boy mor lahana
1 adet havuç
Yarım limonun suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı pulbiber
8 dal dereotu
1 adet küçük boy mor lahana
1 adet havuç
Yarım limonun suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Patatesleri rendeleyip, zeytinyağı, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra ikiye bölüp, bir kısmına pul biber, diğer kısmına kıyılmış dereotu ekleyin. Pul biberli patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Kıyılmış mor lahanayı limon suyu ve tuzla iyice ovalayın. Pul biberli patates çanaklarının içlerine lahanayı pay edip, üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyun. Dere otlu patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Havucu rendeleyip, dere otlu patates çanaklarının içlerine pay edin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyup servis yapın.
Patates Çanağında Salata
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 23, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: