Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası


Malzeme: 300 gr kemiksiz tavuk budu 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1 soğan 1,5 yemek kaşığı un 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1/5 demet ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri için: Tereyağı Kırmızı pul biber 

Hazırlanışı: Tereyağı ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Kaynameye başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber döküp servis yapın. 

NOT: Cevizdeki yüksek orandaki omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, diabedi, felci, yüksek kan basıncını ve klinik depresyonu azaltmaya yardımcı olabilir. 

Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası Tavuk Etli, Kavrulmuş Ceviz Çorbası Reviewed by Radical Media on Kasım 16, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.