Malzeme
2 dilim dana biftek
2 dilim kaşar peyniri
100 gr. kültür mantarı
200 ml. ( 1 kutu ) krema
2,3 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik, 3-4 diş sarımsak
Zeytinyağı, kürdan
Hazırlanışı
Zeytin yağı, ezilmiş sarımsak, kekik ve dana biftekleri bir kap içerisinde elinizle yavaşça harmanlayarak etlere yavaşça sosu yedirin ve 1 saat kadar bekletin. Mantarları temizleyip bir tenecere içerisinde hiç doğramadan bütün olarak koyup kapağı kapatın ve mantarlar kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.Bekleyen etleri bir tezgahta düzgün bir şekilde yerleştirin ve içine bir dilim kaşar ve mantarların yarısını koyup rulo yapınız ve etraflarını kürdan yardımıyla tutturup yağsız teflon tavada etrafını kızartıp derin bir tepsiye yada borcama yerleştirin. Geri kalan malzemeyide aynı şekilde hazırlayıp iki ruloyu tepside yan yana yerleştirin. Üzerine krema ve soya sosunu karıştırıp dökün, 190 dereceli fırında 1 saate yakın pişirin.
2 dilim dana biftek
2 dilim kaşar peyniri
100 gr. kültür mantarı
200 ml. ( 1 kutu ) krema
2,3 yemek kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik, 3-4 diş sarımsak
Zeytinyağı, kürdan
Hazırlanışı
Zeytin yağı, ezilmiş sarımsak, kekik ve dana biftekleri bir kap içerisinde elinizle yavaşça harmanlayarak etlere yavaşça sosu yedirin ve 1 saat kadar bekletin. Mantarları temizleyip bir tenecere içerisinde hiç doğramadan bütün olarak koyup kapağı kapatın ve mantarlar kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.Bekleyen etleri bir tezgahta düzgün bir şekilde yerleştirin ve içine bir dilim kaşar ve mantarların yarısını koyup rulo yapınız ve etraflarını kürdan yardımıyla tutturup yağsız teflon tavada etrafını kızartıp derin bir tepsiye yada borcama yerleştirin. Geri kalan malzemeyide aynı şekilde hazırlayıp iki ruloyu tepside yan yana yerleştirin. Üzerine krema ve soya sosunu karıştırıp dökün, 190 dereceli fırında 1 saate yakın pişirin.
Dana Rulolar
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 16, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: