Malzeme:
2 yemek kaşığı krema 1 Adet kırmızı biber 150 gr mantar 2 adet yufka 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 6 dal maydanoz 2 parça tavuk göğsü 150 gr margarin (hamur işi tercih edilir)
Hazırlanışı:
Margarin eritilir yufkaların üzerine sürülerek üst üste dizilir yufkalar 10*10 ebatlarında kesilerek kalıplara yerleştirilir önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirilir diğer tarafta zeytinyağında küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur mantarlar küp doğranır ve soğanla birlikte pişirilir tavuk etleri küp doğranır kırmızı biber jülyen kesilip beraber mantara ilave edilir ve sotelenir soya sosu ve krema eklenip 5 dakika daha pişirilir tuz ve karabiberle tatlandırılıp yufka çanaklarına paylaştırılır üzerleri maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.
2 yemek kaşığı krema 1 Adet kırmızı biber 150 gr mantar 2 adet yufka 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 6 dal maydanoz 2 parça tavuk göğsü 150 gr margarin (hamur işi tercih edilir)
Hazırlanışı:
Margarin eritilir yufkaların üzerine sürülerek üst üste dizilir yufkalar 10*10 ebatlarında kesilerek kalıplara yerleştirilir önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişirilir diğer tarafta zeytinyağında küp doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur mantarlar küp doğranır ve soğanla birlikte pişirilir tavuk etleri küp doğranır kırmızı biber jülyen kesilip beraber mantara ilave edilir ve sotelenir soya sosu ve krema eklenip 5 dakika daha pişirilir tuz ve karabiberle tatlandırılıp yufka çanaklarına paylaştırılır üzerleri maydanozla süslenerek sıcak servis yapılır.
Tavuklu Yufka Çanağı
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 15, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: