MALZEME:
-1 demet karalahana
-istenen baharatlar
-tuz
-2 çay kaşığı z.yağ
Hazırlanışı:
Fırın 170 derecede ısıtılır.Lahana yaprakları güzelce yıkandıktan sonra iyice kurutulur(hiç nem olmamalı)ortalarındaki kalın damarlar çıkarıldıktan sonra parçalara ayrılıp,istenen baharatlarla harmanlanır(toz sarmısak,toz tatlı ve acı kırmızı biber ve tuz önerilir)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine üst üste gelmemesine dikkat ederek yerleştirilir.Sprey yağdanlıkla 1-2 fıs yağlanır.Ve fırında yaklaşık 15 dk.çıtır olana dek pişirilir.10.dk.sonra sürekli kontrol edin aniden yanabilir. Cips özleminizi giderecek hem sağlıklı, hem de şaşırtacak derecede lezzetli.
Lahana Cipsi
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 24, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: