Malzeme
6-8 tane kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1/3 bardak un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı beyaz biber
¼ bardak margarin
2 çay kaşığı zeytinyağı
1-1/2 bardak şampanya
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
1 bardak az yağlı krema
Hazırlanışı
Tavuklar un, tuz ve beyaz biber karışımına bulanır. Saplı bir tencere ya da tavada margarin ve zeytinyağı eritilir ve tavuklar hafifçe kızartılır. Pişmekte olan tavuklar tersyüz edildikten sonra şampanya eklenir ve 12-15 dakika daha kadar pişirilir. Tavuklara krema ve biberiye ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir. Tavuklar tabağa aldıktan sonra tavada kalan sos ve maydanoz tavukların üzerine eklenerek servis edilir. Risotto ile servis edilebilir.
6-8 tane kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
1/3 bardak un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı beyaz biber
¼ bardak margarin
2 çay kaşığı zeytinyağı
1-1/2 bardak şampanya
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı doğranmış maydanoz
1 bardak az yağlı krema
Hazırlanışı
Tavuklar un, tuz ve beyaz biber karışımına bulanır. Saplı bir tencere ya da tavada margarin ve zeytinyağı eritilir ve tavuklar hafifçe kızartılır. Pişmekte olan tavuklar tersyüz edildikten sonra şampanya eklenir ve 12-15 dakika daha kadar pişirilir. Tavuklara krema ve biberiye ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir. Tavuklar tabağa aldıktan sonra tavada kalan sos ve maydanoz tavukların üzerine eklenerek servis edilir. Risotto ile servis edilebilir.
Şampanyalı tavuk
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 16, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: