Malzeme:
1 mercan balığı (300-350 gr)
2 patates
1 havuç
1 kabak
2 limon
2-3 defne yaprağı
2 domates
2 soğan
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı süt kreması
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Kiremitte mercan balığı hazırlanışı:
Balığı temizleyip yıkayın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Patates, kabak ve havuçları temizleyip dilimleyin. Domatesleri soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Limonları halka halka dilimleyin.
Kiremitin üzerine soğanları dizip balığı yerleştirin. Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri ve defne yapraklarını ilave edip bir kaç dakika soteleyin. Tuz ve karabiber ekin. Kremayı ekleyip karıştırın. Sotelenmiş sebzeleri balığın çevresine yayın. Kiremit tabağın kenarlarına domates ve limon dilimlerini değişimli olarak dizin. Sıcak fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Kiremitte Mercan Balığı
Reviewed by Radical Media
on
Haziran 15, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: