Malzeme:
* 1 1/2 Bardak Mısır Unu
* 3/4 Bardak Un
* 1/2 Bardak Toz şeker:
* 1 1/2 Bardak Süt
* 60gr Tereyağ
* 2 Çaykaşığı Karbonat
* 2 adet Yumurta
* 275gr Yoğurt
* 2 Çaykaşığı Tuz
* 2 adet Kırmızı Biber
Hazırlanışı:
- Fırın 190 derecede, fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Ekmek hamuru için kullanılacak kalıp yağlandıktan sonra uygun ölçülerde yağlı kağıt ile kaplanır.
- Kuru malzemeler; mısır unu, un, toz şeker, karbonat ve tuz bir kabın içinde karıştırılır.
- Süt, ocak üzerinde kaynatılır. Tezgaha alınarak içine tereyağ konur. Soğumaya bırakılır.
- Sütlü yağ karışımı soğuduktan sonra yumurta ve yoğurt, bu karışıma eklenir.
- Bütün malzemeler biraraya getirilerek karıştırılır ve kalıplara dökülür.
- Kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş kırmızı biberler, ekmek hamurunun üzerine paylaştırılır.
- Ön ısıtma yapılan fırında 35 dakika pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgaraya alınır.
Kırmızı Biberli Mısır Ekmeği
Reviewed by Radical Media
on
Nisan 04, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: