MALZEME:
1 adet orta boy lahana,
2 kase kırık pirinç,
½ su bardağı tahin,
1 adet kuru soğan,
½ demet maydanoz,
½demet dereotu,
½ demet nane,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 limon suyu,
1 çay bardağı zeytinyağı
Sos için:
1 su bardağı tahin,
3 diş dövülmüş sarımsak,
limon suyu,
sıcak su
1 adet orta boy lahana,
2 kase kırık pirinç,
½ su bardağı tahin,
1 adet kuru soğan,
½ demet maydanoz,
½demet dereotu,
½ demet nane,
2 tatlı kaşığı tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 limon suyu,
1 çay bardağı zeytinyağı
Sos için:
1 su bardağı tahin,
3 diş dövülmüş sarımsak,
limon suyu,
sıcak su
Hazırlanışı:
Kaynar suda lahanalar haşlanır. İçi için 2 kase kırık pirinç ayıklanıp yıkanır. ½ demet maydanoz, ½demet dereotu, ½ demet nane ince ince, 1 adet soğan küçük küçük doğranır, pirinçlerin üzerine eklenir. Harcın üzerine 1 çay bardağı zeytinyağı, yemek kaşığı biber salçası ve son olarak ½ su bardağı tahin harca ilave edilir. Harmanlanan harca 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek iyice karıştırılır. Haşlanan lahanalar sudan geçirilir ve sert kısımları alındıktan sonra az harç ilave ederek sarılır. Tencerenin dibine sarılmayan lahanalar, lahanaların üzerine de tahinli lahana sarmaları yerleştirilir. 1,5 bardak sıcak su ilave edildikten sonra önce dolma taşıyla ( ya da bir tabakla) ardından da tencerenin kendi kapağıyla kapatılır, kısık ateşte pişirilir. Sos için 1 su bardağı tahine 3 diş dövülmüş sarımsak ve biraz limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Sıcak su ilave ederek katı kıvamı çözülen sos yemeğin üzerine gezdirilir.
Tahinli Lahana Sarması
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 22, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: