Malzeme:
260 gr beyaz çikolata
125 gr tereyağ
1 bardak şeker
160 gr un (1 +1/3 bardak kadar)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 adet iri yumurta
50 gr iri çekilmiş badem
260 gr beyaz çikolata
125 gr tereyağ
1 bardak şeker
160 gr un (1 +1/3 bardak kadar)
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 adet iri yumurta
50 gr iri çekilmiş badem
Vişneli sos için:
150 gr dondurulmuş vişne
2 çay bardağı kadar su veya vişne suyu
1 paket Dr Oetker'in meyveli sosu
Beyaz Çikolatalı Browni Hazırlanışı:
Tereyağ ve çikolatamızı benamaride eritiyoruz. İçine şekeri ilave edip çırpıyoruz. Her seferinde 1 yumurta olmak üzere, yumurtaları ilave edip iyice karışmalarını sağlıyoruz. Elenmiş kuru malzemelerimizi ve çekilmiş bademimizi ilave edip, 20-22 cm'lik kare kalıba (yuvarlak da olabilir) döküp 175 derece ısınmış fırında aşağı yukarı 40 dk .kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz .
Biz bu arada sos malzememizi hazırlıyoruz. Vişnelerimizi kısık ateşte ocağa koyup sulanmalarıı sağlıyoruz. Onun üzerine 2 çay bardağı vişne suyumuzu ilave edip kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra toz haldeki meyveli sos poşetini üzerine ilave edip pişiriyoruz. Soğuduktan sonra sosumuzu dilimlenmiş brownimizin üzerine gezdirip, yanında dondurmayla servis yapıyoruz...
Beyaz Çikolatalı Browni
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 22, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: