Çok revaçta olan bir diyet öğünü olan Bahçevan Salatası'nın tarifini özel istek üzerine veriyoruz.
Malzeme:
1 Kg Kuşkonmaz
250 gr Taze Yeşil Fasulye
1/2 Karnabahar
1 Salatalık
1 demet Turp
1 Göbek Salata
1 adet Kuru Soğan
1 demet Maydanoz
2 dal TarhunOtu
1 demet Tere
Sosu İçin:
4 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 yemek kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber
250 gr Taze Yeşil Fasulye
1/2 Karnabahar
1 Salatalık
1 demet Turp
1 Göbek Salata
1 adet Kuru Soğan
1 demet Maydanoz
2 dal TarhunOtu
1 demet Tere
Sosu İçin:
4 yemek kaşığı Zeytinyağ
1 yemek kaşığı Sirke
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Fasulyeleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 1'er santimlik parçalar halinde kesin. Kuşkonmazları da ayıklayıp haşlayın ve küçük parçalara bölün.
Salatalığı ince halkalar halinde kesin (isteğe bağlı olarak kabuklarını soymadan olursa daha iyi). Karnabaharı buket buket ayırın. 3-5 dakika kadar kaynar suya sokup çıkarın.
Göbek salatayı yıkayın. İnce şeritler halinde kesin. Turpların yarısını da ince halkalar halinde kesin. Tüm malzemeleri, 20-30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakılmış salata sosu ile iyice harmanlayın.
Üzerini turplarla süsleyin
Bahçevan Salatası (Salade du Jardinier)
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 24, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: