Malzeme:
30 adet (1 kg.) Sardalya
2 tatlı kaşığı (12 gr.) Tuz
30 adet (65 gr.)Asma yaprağı
1/4 su bardağı(50 gr.)Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı (2 gr.)Kara Biber
8-10 adet (5 gr.) Defne Yaprağı
Yapılışı:
Balıkları temizleyip yıkayın.Tuzla, süzgeçte 15 dakika bekletin.
Asma yapraklarını yıkayıp, kurulayın ve yanyana dizin.
Balıklara zeytinyağı sürün, kara biberi serpip,defne yapraklarından koyun. Balıkların her birini yaprağa sarın, kapağı olan bir tepsiye dizin.
önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.
Asma Yaprağında Sardalya
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 06, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: