İç Pilav (Kuzu Ciğerli)


Malzeme:

6 kişi için 500 gr.pirinç (2 1/2 su bardağı)

160 gr. yağ (tepeleme dolu 4 çorba kaşığı)

bir küçük soğan (ince kıyılmış)

bir kah­ve fincanı kuş üzümü

bir kahve fin­canı çam fıstığı

200 gram kuzu ciğe­ri

900 gr. tavuk suyu ya da et suyu, yoksa su (41/2 su bardağı)

bir tatlı kaşığı tuz

1/2 kahve-kaşığı kara bi­ber

1/2 kahve kaşığı yenibahar

bir bağ doğranmış dereotu.




Hazırlanışı:

Pirinci ayıkladıktan sonra içinde 2 çorba kaşığı tuz bulunan ılık su dolu bir kabın içine koyarak iki saat bek­letin. Su pirinçten dört parmak daha yüksekte olmalıdır. İki saat geçince, pirincin suyunu dökün, tencereye te miz su koyun, pirinci iyice karıştırın, suyu dökün. Böylece pirinci 4-5 defa yıkadıktan sonra ince telli bir süzge­cin içine boşaltarak suyunu iyice sü­zün.
Fıstık ve üzümü temizleyin 20 da­kika suda tutun. Ayrı ayrı süzün. Ci­ğerin zarını çıkarın, yıkayın, sonra da zar gibi ince doğrayın.

Küçük bir tencereye yağın bir kaşı­ğını koyarak hafifçe kızdırın, fıstığı içine koyarak kaşıkla bir kere karış­tırın sonra da soğanı ekleyin. Fıstık hafifçe sararıncaya kadar 2-3 dakika yağda pişirin ve ciğeri tencereye ko­yun. Ciğeri de 2-3 dakika yağın içinde pişirin, sonra et suyunu, ba­haratı, tuzu ve üzümü de ekleyin, bir dakika daha kaynatın, ateşten çekin.

Bir başka tencereye yağın geri kts-lanını koyun. Ateşte hafifçe kızdırın,. pirinci katıp 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Sonra ciğer, üzüm, fıstık, so­ğan ve et suyu karışımını pirincin üze­rine dökün, bir kere karıştırın, tence­renin kapağını kapatarak ağır ateşte ya da fırında 20 dakika pişirin ve a-teşten çekin. 15 dakika kapağın al­tına bir tülbent koyarak demlendirin, sonra da üzerine tereotu serperek ka­rıştırın ve sofraya götürün.
İç Pilav (Kuzu Ciğerli) İç Pilav (Kuzu Ciğerli) Reviewed by Radical Media on Ağustos 02, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.