Malzeme:
6 kişi için 500 gr.pirinç (2 1/2 su bardağı)
160 gr. yağ (tepeleme dolu 4 çorba kaşığı)
bir küçük soğan (ince kıyılmış)
bir kahve fincanı kuş üzümü
bir kahve fincanı çam fıstığı
200 gram kuzu ciğeri
900 gr. tavuk suyu ya da et suyu, yoksa su (41/2 su bardağı)
bir tatlı kaşığı tuz
1/2 kahve-kaşığı kara biber
1/2 kahve kaşığı yenibahar
bir bağ doğranmış dereotu.
Hazırlanışı:
Pirinci ayıkladıktan sonra içinde 2 çorba kaşığı tuz bulunan ılık su dolu bir kabın içine koyarak iki saat bekletin. Su pirinçten dört parmak daha yüksekte olmalıdır. İki saat geçince, pirincin suyunu dökün, tencereye te miz su koyun, pirinci iyice karıştırın, suyu dökün. Böylece pirinci 4-5 defa yıkadıktan sonra ince telli bir süzgecin içine boşaltarak suyunu iyice süzün.
Fıstık ve üzümü temizleyin 20 dakika suda tutun. Ayrı ayrı süzün. Ciğerin zarını çıkarın, yıkayın, sonra da zar gibi ince doğrayın.
Küçük bir tencereye yağın bir kaşığını koyarak hafifçe kızdırın, fıstığı içine koyarak kaşıkla bir kere karıştırın sonra da soğanı ekleyin. Fıstık hafifçe sararıncaya kadar 2-3 dakika yağda pişirin ve ciğeri tencereye koyun. Ciğeri de 2-3 dakika yağın içinde pişirin, sonra et suyunu, baharatı, tuzu ve üzümü de ekleyin, bir dakika daha kaynatın, ateşten çekin.
Bir başka tencereye yağın geri kts-lanını koyun. Ateşte hafifçe kızdırın,. pirinci katıp 3-4 dakika karıştırarak kavurun. Sonra ciğer, üzüm, fıstık, soğan ve et suyu karışımını pirincin üzerine dökün, bir kere karıştırın, tencerenin kapağını kapatarak ağır ateşte ya da fırında 20 dakika pişirin ve a-teşten çekin. 15 dakika kapağın altına bir tülbent koyarak demlendirin, sonra da üzerine tereotu serperek karıştırın ve sofraya götürün.
İç Pilav (Kuzu Ciğerli)
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 02, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: