Malzeme:
6 Su B. Süt
1 Çay B. Pirinç
1,5 Su B. Toz Şeker
1 Pk. Vanilya
1 Yumurta Sarısı
3 Çorba K. Mısır Nişastası
1 Kase Çilek
Hazırlanışı:
Süt, haşlanmış pirinç, şeker, vanilyayı bir tencerenin içine koyup karıştırıyoruz. Başka bir kapta nişasta ve yumurtsa sarısını karıştırıp yavaş tavaş tencereye ilave ediyoruz kıvamını alana kadar. Pişen sütlacımızı tabaklara paylaştırıyoruz.
Çilekleri küp küp doğrayıp sütlaçların üzerine yerleştiriyoruz. Sütlaç tabaklarını fırın tepsisine yerleştirip tepsinin içine soğuk su döküyoruz yarısına kadar. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Çilekli Vanilyalı Sütlaç
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 06, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: