Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
4 adet orta boy rendelemiş soğan(rendenin iri tarafıyla)
Her çiçek için 1 yemek kaşığı pirinç
1/2 demet nane
1/2 demet maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı:
Kabak çiçeklerinin ortasındaki çiçek tohumlarını çiçekleri zedelemeden çıkarıp su dolu kabın içersine atın. Tüm dolma malzemelerini çiğden hazırlayıp karıştırın. (tadarak yağını ve tuzunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) Suyun içinden hafifçe silkerek aldığınız çiçekleri tatlı kaşığı yardımı ile fazla doldurmadan tam ortasını kaplayacak şekilde tek tek hazırlayın. Doldurduğunuz dolmaları geniş, yayvan pilav tenceresine yatık ve sık yerleştirin. Üzerini tencere ebadında tabakla kapatıp 3 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını da kapatın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip dolmaları kesinlikle soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın.
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 20, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: