Malzemeler:
½ kilo Arapsaçı,
250 gr kuzu kuşbaşı,;
1 tane kuru soğan,
1 tane limon,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı yoğurt,
1/2 su bardağı z.yağı,
tuz
Hazırlanışı:
- Arapsaçlarını yıkayıp, iri iri doğrayın.
- Kuşbaşı doğradığınız kuzu etini z.yağında bir iki çevirin.
- Etler suyunu salıp çekmeye başladığında yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin.
- Soğanlar kavrulunca üzerine arapsaçlarını koyun, biraz da arapsaçlarıyla kavurun.
- Otlar kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuzunu koyup, düdüklü tencerede 45 dakika pişirin. Yemeğin suyu azalmışsa biraz sıcak su ilave edin.
- Terbiyesi için 1yemek kaşığı unu kâseye koyun üzerine,1 yemek kaşığı yoğurt,1 limon suyu,1 çay bardağı su ilave ederek seyreltin.
- 2-3 kaşık da yemeğin suyundan koyup ılıklaştırın sonra yemeğe azar azar ilave edin. Bir iki dakika daha kaynatıp ocağın altını söndürün…
Kuzu Etli Arapsaçı
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 20, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: