MALZEMELER
3 adet soğan
2 adet domates
1 kg çalı fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
3 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
2 adet domates
1 kg çalı fasulyesi
1 su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı su
3 tatlı kaşığı toz şeker, tuz
YAPILIŞI
Tencereye küçük doğranmış soğanları,
kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuz
ekleyin. Elinizle sıkarak iyice ezilmelerini sağlayın. Daha sonra,
kılçıklarını bıçakla sıyırdığınız ve ortadan ikiye böldüğünüz
fasulyeleri koyun. İyice karıştırıp, zeytinyağı ilave edin. Toz şekeri
ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırarak, fasulyeler
hafifçe renk değiştirene kadar kuvvetli ateşte pişirin. Rengi değişen
fasulyelere, sıcak su ekleyin. Fasulyeler suyunu iyice çekip yumuşak bir
hal alana dek pişirin. Daha sonra tencereyi ateşten alın. İyice soğuyan
fasulyeleri servis tabağına alıp, soğuyunca servis yapın.
Zeytinyağlı Çalı Fasulyesi (6 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 10, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: