MALZEMELER
1 kg mezgit veya levrek fileto
1 adet soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Tuz
Pane için: 2 su bardağı un
4 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ
1 adet soğan
1 çay bardağı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Tuz
Pane için: 2 su bardağı un
4 adet yumurta
Kızartmak için: Sıvıyağ
YAPILIŞI
Mezgit veya levrek filetoyu Rondo da ince
kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında
hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika
karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin.
Kıyılmış sarmısak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve
tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun.
15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar
koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
Sıvı yağda kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız, ızgarada
pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın.
PÜF NOKTASI
Balık kıyması yerine tavuk kıyması ve az
miktarda köri kullanarak, yukarıdaki malzemelerle “Tavuk budu köfte” de
hazırlayabilirsiniz. Pirincin kırılmasını istemiyorsanız, tüm malzemeyi
iyice yoğurduktan sonra pirinci ekleyin. Daha sonra kısa bir süre
yoğurun.
Balıkbudu Köfte (6 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 10, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: