MALZEMELER
20 adet sardalya
20 adet asma yaprağı
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet maydanoz, dereotu ve nane karışımı
Tuz, karabiber
Üzerine:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı balık suyu
20 adet asma yaprağı
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet maydanoz, dereotu ve nane karışımı
Tuz, karabiber
Üzerine:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı balık suyu
YAPILIŞI
Zeytinyağını bir tavaya alıp dolmalık
fıstığı pembeleşene kadar kavurun. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurmaya
devam edin. Sıcak suda 15 dakika bekletip, saplarını aldığınız kuş
üzümünü ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra kıyılmış maydanoz, dereotu,
nane, tuz, karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi 1-2 dakika daha kavurduktan
sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sardalyaları temizleyip
kılçıklarını çıkarın. Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin ve
üzerine ayıklanmış, kılçığı çıkarılmış sardalya koyun. İçine
hazırladığınız harçtan yerleştirin ve sarma sarar gibi sarın. Kalan
balıkları da aynı şekilde hazırlayın. Sardalya sarmaları tencereye
yerleştirin ve üzerine zeytinyağı ile balık suyunu gezdirin. Kısık
ateşte yumuşayana kadar pişirin.
Sardalya Sarma (5 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 07, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: