MALZEMELER
Bir buçuk kg piliç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
75 gram kuru rezaki üzümü
100 gram soyulmuş badem
150 gram doğranmış kuru kayısı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım litre ılık su
2 çay kaşığı tarçın
Süslemek için: Dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
75 gram kuru rezaki üzümü
100 gram soyulmuş badem
150 gram doğranmış kuru kayısı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım litre ılık su
2 çay kaşığı tarçın
Süslemek için: Dereotu
YAPILIŞI
Pilicin kemiklerini ayırın, etini küp
şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip
eti hafifçe kızartın. Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edip, 2 dakika
kavurduktan sonra balı, üzüm ve bademlerin yarısını, kayısıyı, limon
suyunu, tuz ve suyu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp tarçını serpin ve servis tabağına
alın. Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritin. Badem ve üzümlerin
kalanını tereyağında soteleyin ve etin üzerine dökün. Dereotuyla
süsleyip servis yapın.
Mahmudiyye (6 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 07, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: