Mahmudiyye (6 Kişilik)

Mahmudiyye 6 kişilik tarif

MALZEMELER

Bir buçuk kg piliç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı bal
75 gram kuru rezaki üzümü
100 gram soyulmuş badem
150 gram doğranmış kuru kayısı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Yarım litre ılık su
2 çay kaşığı tarçın
Süslemek için: Dereotu

YAPILIŞI

Pilicin kemiklerini ayırın, etini küp şeklinde doğrayın. Derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip eti hafifçe kızartın. Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edip, 2 dakika kavurduktan sonra balı, üzüm ve bademlerin yarısını, kayısıyı, limon suyunu, tuz ve suyu ekleyin. 
 
Tencerenin kapağını kapatıp, ağır ateşte 30 dakika pişirin. Ocaktan alıp tarçını serpin ve servis tabağına alın. Kalan tereyağını ayrı bir tavada eritin. Badem ve üzümlerin kalanını tereyağında soteleyin ve etin üzerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Mahmudiyye (6 Kişilik) Mahmudiyye (6 Kişilik) Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Nisan 07, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.