MALZEMELER
1 adet soğan
1/2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
2'şer dal cibes, turpotu, gelincik otu
3 dal fesleğen
1'er tutam tuz ve karabiber
30 adet kuru incir
1'er adet domates ve elma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 neskafe fincanı su veya sebze suyu
1/2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Türk kahvesi fincanı pirinç
2'şer dal cibes, turpotu, gelincik otu
3 dal fesleğen
1'er tutam tuz ve karabiber
30 adet kuru incir
1'er adet domates ve elma
1 çorba kaşığı tereyağı
1 neskafe fincanı su veya sebze suyu
YAPILIŞI
Kıyılmış soğanı zeytinyağında soteleyin.
Kıyma ekleyip suyunu çekene dek kavurun. Dolmalık fıstık ilave edip
rengi dönene dek karıştırın. Pirinç katıp rengi hafif şeffaflaşana dek
karıştırın ve ocaktan almaya yakın kıyılmış cibes, turpotu, gelincik otu
ve fesleğen katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp ılınmaya
bırakın. İncirleri 10-15 dakika kaynar suda dinlendirin. Suyunu iyice
süzdürüp, içlerine kıymalı karışımı pay edin. Tencere veya tavanın
tabanına dilimlenmiş domates ve elmayı yerleştirin. Üzerine incirleri
dizip, tereyağı parçaları serpiştirin. Sebze suyu ekleyip 15 dakika
pişirin.
Etli İncir Dolması (6 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Nisan 07, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: