MALZEMELER
300 gram kırlangıç fileto
50 gram karides
10-12 adet mantar
Beşamel sos için:
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram karides
10-12 adet mantar
Beşamel sos için:
50 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 litre süt
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzerine: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Orta büyüklükte bir güveç kabının içine kırlangıç filetoyu yerleştirin. Üzerine karides ve zarları soyulduktan sonra doğranmış mantarları koyun. Beşamel sos için tereyağını bir tencereye alın ve unu ilave edip, unun kokusu gidene kadar kavurun. Sütü yavaşça eklerken bir yandan da sürekli karıştırın. Yumurtaları teker teker katıp, karıştırmaya devam edin. Akıcı bir kıvam elde edene kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Sosu balığın üzerine gezdirin ve üstüne rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sütte Balık (5 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 23, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: