MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı anason, 4 su bardağı un
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram kıyılmış ceviz
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı anason, 4 su bardağı un
1 çay kaşığı üzüm sirkesi
2 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram kıyılmış ceviz
YAPILIŞI
- Yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve anasonu iyice çırpın. Yavaş yavaş un ekleyin. Sirke, kabartma tozu ve ceviz ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Yağlanmış, yuvarlak fırın tepsisine alıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alıp, ikişer cm aralıklı olacak şekilde kare kesin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırına yeniden yerleştirin.
- 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis yapın.
Selanik Gevreği (8 Kişilik)
Reviewed by Zebra Yayıncıllık
on
Mart 22, 2019
Rating:
Hiç yorum yok: