Selanik Gevreği (8 Kişilik)

MALZEMELER

4 adet yumurta

1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı+2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı anason, 4 su bardağı un

1 çay kaşığı üzüm sirkesi

2 çay kaşığı kabartma tozu

250 gram kıyılmış ceviz

YAPILIŞI

  • Yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve anasonu iyice çırpın. Yavaş yavaş un ekleyin. Sirke, kabartma tozu ve ceviz ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. 
  • Yağlanmış, yuvarlak fırın tepsisine alıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. 
  • Tepsiyi fırından alıp, ikişer cm aralıklı olacak şekilde kare kesin. Tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırına yeniden yerleştirin. 
  • 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk servis yapın.
Selanik Gevreği (8 Kişilik) Selanik Gevreği (8 Kişilik) Reviewed by Zebra Yayıncıllık on Mart 22, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.